# 190/2019 Zaključena

Podnesena: 2019-10-15 22:21:57
Podnio: anonimna dobrocanka
Tekst prijave: Pitanje za gospodina Aprcovica: Molim Vas da objasnite mjestanima koji zive u rejonu Dobrota 2, kako je moguce da predsjednica MZ Dobrota II zaposli kcerku u MZ? Da li je to po vama nepotizam ili sukob interesa ili nadleznosti? I kako komentarisete sto cerka predsjednice MZ Dobrota II ne poznaje posao? Puno pozdrava od gradjana Dobrote II koji su sokirani.
Način obavještenja: Nije navedeno
Opis adrese: Dobrota II

Pitanje opštini

Lista odgovora

2019-10-16 14:12:23

Poštovani,

Vaša prijava je proslijeđena nadležnoj službi na dalje postupanje.

S poštovanjem,

SISTEM 48

2019-10-17 12:47:10
Poštovana sugrađanko,
Predsjednica Mjesne zajednice Dobrota II nije osoba koja u skladu sa zakonom ima mogućnost da vrši zapošljavanje u okviru organizacije lokalne samouprave. U konkretnom slučaju stvorila se potreba za angažovanjem službenika u kancelariji Mjesne zajednice na Prčanju, zbog odlaska u penziju prethodnog službenika, pa se tako otvorila mogućnost popunjavanja radnog mjesta u Mjesnoj zajednici Dobrota II.
Kako je navedena službenica i ranije radila poslove u organizaciji lokalne samouprave, a pritom i ispunjavala uslove za zaposlenje i to na osnovu Ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova.
Smatram da nijesu tačni navodi da ista ne zna da obavlja poslove iz razloga što je prethodnim angažmanom potvrdila stručnu osposobljenost i odgovornost u izvršavanju radnih zadataka koje je obavljala. Takođe bih napomenuo da predsjednica Mjesne zajednice Dobrota II volonterski obavlja svoj posao, te se u konkretnom slučaju ne radi o bilo kom obliku nepotizma.
 
Srdačan pozdrav,
Željko Aprcović