# 66/2023 Zaključena

Podnesena: 2023-03-11 14:16:32
Podnio: Dobronamjena kotoranka
Tekst prijave: Pitanje za direktoricu Radio Kotora - Zasto se u zadnje vrijeme na internet stranici radio Kotora u prvi plan isticu i forsiraju politicke teme? To nikada u proslosti niste radili vec bas ovog puta pred predsjednicke izbore... nas gradjane Kotora grada ne interesuje politika vec desavanja i problemi po gradu....manite se isticanja politickih desavanja - vi ste servis gradjana a ne servis politickih partija...
Način obavještenja: Nije navedeno
Opis adrese: Radio Kotor

Pitanje opštini

Lista odgovora

2023-03-13 11:46:42

Poštovana,

Vaša prijava je proslijeđena Radio Kotoru.

Sistem 48

2023-03-14 10:19:51

Povodom pitanja upućenog Radio Kotoru putem Sistema 48 Opštine Kotor, uvaženu sugrađanku obavještavam da je Lokalni javni emiter „Radio Kotor“ DOO dužan primjenjivati Pravila o medijskom predstavljanju u programu Radio Kotora tokom kampanje za izbore za Predsjednika Crne Gore, koji će biti održani 19.03.2023. godine.
Radio Kotor je u radijskom programu, ali i posredstvom sajta radiokotor.info, obavijestio javnost o stupanju na snagu pomenutih Pravila, budući da smo, shodno Zakonu o elektronskim medijima, Osnivačkom aktu i Statutu, obavezni da medijski pratimo, kako lokalne i parlamentarne, tako i predsjedničke izbore.
Na sajtu radiokotor.info, u rubrici Politika, objavljuju se saopštenja predsjedničkih kandidata, ali i ona koja se tiču procedure glasanja na predstojećim izborima 19. marta.
Pozivam uvaženu sugrađanku da nam se povodom ove teme, kao i drugih, obrati putem mejla radiokotor@t-com.me, kako bi u neposrednoj komunikaciji doprinijeli kvalitetnijem informisanju građana/građanki Kotora.

S poštovanjem,

Vjera Banićević,
Direktorka „Radio Kotor“ DOO